Hógolyó
Piskóta:
4 tojás
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kakaó
1/2 cs. sütőpor
12 dkg liszt
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral,apránként hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet,majd a kakaót,sütőport,kanalanként hozzákeverjül a lisztet, jól kidolgozzuk és óvatosan,hogy össze ne törjön, a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét is.Sütőpapírral bélelünk 1 tepsit és 180 fokon megsütjük.Azt ajánlom,hogy gáz tepsiben süssék meg ,mert akkor jó vastag lesz!
Töltelék:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 tojás
3 dl tej
A vajat habosra keverjük 8 dkg porcukorral.A lisztet,a maradék 2 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a tojást és a 3 dl tejet sűrűre főzzük.Ha kihűlt,hozáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra keverjük. a kisütött tésztalapot tetszés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk(jobb a kisebb,mert azt pont be lehet kapni)Kettőt egymásra tesszünk úgy,hogy közte megkenjük a krémmel,majd kivülről úgyszintén és kókuszban meghempergetjük.Tetejüket csokimázzal kenjük.